Voor alle leeftijden

Kijk voor de locaties op de festivalplattegrond. Deze verschijnt in aanloop naar het festival samen met het blokkenschema op deze pagina.

 

Catching Cultures Orchestra

16.00-17.00 u Buitenpodium

Catching Cultures Orchestra is een kleurrijk gezelschap, dat een podium wil zijn voor de talenten en eigenheid van mensen, die naar Nederland gevlucht zijn. Hun optredens bieden mensen met verschillende achtergronden de gelegenheid om ieders muziek te ervaren, elkaar te inspireren en bij elkaars leefwereld betrokken te raken. Het bijzondere orkest staat garant voor een swingende afsluiting van het festival, waarbij niemand stil kan blijven staan.

www.catchingculturesorchestra.nl

Festivalsafari

foto Partofit

Part of it

doorlopend, mobiele act. Vertrek vanaf de Centrale Festivalbalie.

Gewapend met verrekijkers, hoed en kaki capri’s verrassen acteurs de festivalbezoekers met hun improvisatietalent. Er gebeurt zoveel moois en bijzonders om ons heen, maar zien we dit nog wel? Wie deelneemt aan de Festivalsafari kijkt daarna geheid met een frisse blik naar de wereld. De acteurs zijn de reisleiders tijdens deze safari en het vervoersmiddel is een golfkar. De acteurs geven korte voorstellingen waarbij ze op zoek gaan naar geluk, geïnspireerd door wat ze onderweg tegenkomen. De deelnemers aan de safari zijn zeker niet alleen toeschouwer, ook zij moeten aan de bak!

www.partofit.nl

In Je Makie

foto Birgit Schuch

Cultuur19

theaterzaal, optredens (AL) 12.30-12.45 en 15.45-16.00 u en workshops (8+) 11.30-13.00 u en 15.00-16.30 u.

Tijdens In Je Makie (27-30 aug) ging een groep jonge kunstenaars van 8 tot 12 jaar aan de slag met urban en lichtkunst. Onder leiding van lichtkunstenaar Esther Hoogendijk en urban dance artist Raymond Ramdihal maakten zij een bijzondere performance die op het festival gepresenteerd wordt. De maakactiviteiten zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en het optreden is leuk voor iedereen.

In Je Makie is een vierdaags zomerkunstprogramma van Cultuur19, waarin het maakproces van kinderen centraal staat. Begeleid door professionals ontwerpen kinderen hun eigen kunstwerk. De Maakplaats is de mobiele versie van In Je Makie, die je door het jaar heen her en der in de wijk kunt tegenkomen.

www.cultuur19.nl

Jeugdorkest Leidsche Rijn

foto Birgit Schuch

Orkest van Utrecht en Cultuur19

14.45-15.00 u, Paviljoen bij het Schip

Ook dit jaar doet het Jeugdorkest Leidsche Rijn weer mee met het Leidsche Rijn Festival. Vorig jaar begonnen met 11 leden, dit jaar alweer met 23 leden van de partij! Natuurlijk laten zij weer flink van zich horen. Wekelijks repeteren zijn in de CultuurCampus onder leiding van dirigent Michiel van Vliet (Orkest van Utrecht). Wil je eens meespelen bij een reguliere repetitie? Kom dan langs bij het concert tijdens Leidsche Rijn Festival of mail naar jeugdorkest@cultuur19.nl. Vanaf september starten de repetities weer.

www.cultuur19.nl

www.orkestvanutrecht.nl

Opstaporkest

foto De Bazuin De Meern

De Bazuin De Meern

15.30-16.00 u, Paviljoen bij het Schip

De Bazuin De Meern is een van de oudste orkesten van de wijk. Het leerlingenorkest heeft een divers repertoire: van modern tot klassiek, van grappig tot serieus. En het orkest bestaat uit muzikanten van jong tot ‘oud’, want iedereen is welkom bij De Bazuin De Meern. Voor de beginners is er het opstaporkest en voor de verder gevorderden is er het Harmonieorkest.

www.debazuindemeern.nl

Workshop Samen een feestje 4-en! (AL)

foto DOCK Utrecht

DOCK Utrecht

doorlopend, Veld Steede Hoge Woerd

In aanloop naar het festival trokken Cultuur19 en de sociaal makelaars van DOCK Utrecht langs basisscholen in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Het Leidsche Rijn Festival bestaat twintig jaar en om dat te vieren maakten de kinderen hun eigen vlaggen. Deze zijn te bewonderen in en om het Castellum Hoge Woerd en in deze workshop kun je de slinger voortzetten. Doe je mee?

www.dock.nl/buurten/utrecht