Terublik 2023

Foto Johan Hahn

Het was een feestelijke dag waarop ondanks het wisselvallige weer ruim 4000 mensen op het Leidsche Rijn Festival zijn afgekomen!

De voorstelling in de studio, Gonnie en Gijsje samen op stap van Marianne van Houten, kon op veel belangstelling rekenen van het publiek en de theaterzaal zat vol bij elke voorstelling van Lach niet (TG Koek & Ui). Maar ook buiten hing de bedrijvigheid in de lucht. In de Platte Dierentuin van Studio Lijm werd er lustig op los getimmerd en het kleurrijk voor de dag komende Tijger Orkest zorgde voor stoere meezingers als ‘Tijger in een poezenpak’.

Foto Herman Kemperman

Ondertussen was bij het pop-up buurtcentrum van DOCK de schmink niet aan te slepen, waar kinderen als lieveheersbeestjes en vlinders weer vandaan kwamen. Naar de tuin van Steede Hoge Woerd bijvoorbeeld. Daar kon het publiek in alle rust verdwijnen in de zelfgemaakte werelden van Tentopia, door In Je Makie i.s.m. Firma Kluit. Ook de allerkleintjes konden knutselen in de tuin, bij de tent van gro-up.

Foto Aad van der Tas

Het weer hield het tot dan toe vooral bij dreigementen. Toen het de beurt was aan de band Drumdrumdrum om het festival feestelijk af te sluiten brak dan toch een fikse bui uit. De aanstekelijke Caribische ritmes van hun show TADADAA!!! bleken echter sterker dan de regen en hadden over het hele festivalterrein hun uitwerking.

Zien we je op 1 september 2024 bij de volgende editie van Leidsche Rijn Festival? Meld je alvast aan bij het Facebook Event

Bekijk de aftermovie