Bereikbaarheid

Legenda

fiets = fietsenstalling
locomotief = station Terwijde
bus = bushalte

gele route = fietsroute vanuit het centrum naar de fietsenstalling

Auto

Met de auto komen wordt dringend afgeraden.

De aanwezige parkeergelegenheid nabij het Castellum is voor de te verwachten toestroom van publiek niet toereikend. Het festival wil een prettige buur zijn en om overlast voor de bewoners te voorkomen raden wij vervoer met de auto daarom af. Uitzonderingen worden gemaakt voor bezoekers, die slecht ter been zijn.

Fiets

Kies voor groen vervoer en kom lekker op de fiets! Een-, twee- of driewielers, steppen, bakfietsen of ligfietsen: ze zijn bij ons van harte welkom en we zorgen voor voldoende parkeerruimte voor je dierbare stalen ros.

Help ons het terrein bereikbaar te houden door je fiets niet wild te parkeren, maar in de fietsenstalling. Volg daarvoor de borden en de aanwijzingen van onze parkeervrijwilligers.

Fietsenstalling

Gelegen ten noorden en zuiden van het Castellum (zie plattegrond).

Route vanaf Utrecht binnenstad (30 min):
Let op! Navigatiesystemen en Google maps kunnen de ontwikkeling van Leidsche Rijn maar moeilijk bijhouden. Gebruik de kaart hierboven als indicatie en houd de routebeschrijvingen in tekst aan.

Fiets de Vleutenseweg af richting de Douwe Egbertsfabriek. Steek de Hogeweidebrug (Gele Brug) over en neem de tweede links richting Berlijnplein en fiets langs de rode CineMec. Vervolg de weg rechtdoor naar beneden, einde links. Je passeert Het Gebouw van De Vrijstaat (wit expositiegebouw). Volg de weg naar rechts naar het fietspad langs de busbaan. Aan je rechterhand zie je het Leidsche Rijn College (zwart gebouw). Aan het einde bij de ovale toren (Bushalte Eerste Westerparklaan) buigt de weg naar links en steek je naar rechts over bij de fietslichten. Je fietst door op de Groenedijk tot je het Castellum ziet liggen. De fietsenstalling (Noord) ligt op het voorplein aan je rechterhand.

Openbaar vervoer vanuit binnenstad Utrecht

Bus vanaf NS station Utrecht-Centraal (Jaarbeurszijde)
Reistijd 16-23 min.

Lijn 4 richting Terwijde, halte De Woerd. (reisinfo op u-ov.info.nl)
Lijn 28 richting Vleuterweide, halte Eerste Westerparklaan. (reisinfo op u-ov.info.nl)

Trein
Reistijd 12-15 min
Sprinter (richting Den Haag Centraal) naar station Terwijde. Daarna bus 4 richting Zuilen via Utrecht CS, uitstappen bij halte De Woerd.