Programma 2021

Jasper Smit

Jasper Smit (foto Iris Sanne van der Aar)

Vlieg er ‘ns uit!

Met het Leidsche Rijn Festival in de buurtspeeltuinen zijn we de zomervakantie creatief begonnen. Maar dat is nog niet alles! Op 5 september sluit het Leidsche Rijn Festival aan bij het Oogstfeest van Steede Hoge Woerd. Van 10.00 tot 17.00 uur kun je genieten van leuke voorstellingen en creatieve workshops. En houd ook je brievenbus goed in de gaten, want op 26 aug kun je de Festivalkrant op de mat verwachten met 10 pagina’s vol mini-festivalvoorpret.

Facebook Event

Leidsche Rijn Festival en corona

Klik hieronder voor de festivalplattegrond. Het blokkenschema volgt in augustus.

Voorstellingen en optredens

  • Kubus Kubus Kubus (3+) door TG Yalla Yalla
  • Ik heb een heel vies woord geleerd, dat woord dat rijmt op stoep! (6+) – Jasper Smit
  • Muziek van Torenhoog (AL)

Maakplaatsen

Houten voertuigen timmeren – Helweg en La Cruz

foto Iris Sanne van der Aar

De houtwerkplaats van La Cruz en Helweg is al jaren een groot succes. Met houten blokjes timmeren kinderen (en vaak ook hun ouders!) vanzelf de mooiste kunstwerken. Dit jaar worden er voertuigen gemaakt.

Stripverhaal tekenen – Wooden Plank Studios

Wooden Plank Studios uit Utrecht leert kinderen de fijne kneepjes van het stripverhaal tekenen. Hoe maak je een verhaal in drie plaatjes?

Ritme en lichaamspercussie en Het Intuïtief Orkest – Juan Garzon

foto Cultuur19

Juan laat je muziek maken door te trommelen op je lijf en is er met het Intuïtief Orkest.

Puzzeltocht: boetseren met klei en puzzelstukjes – Loket-Z

foto Lester Kamstra

In de workshop van Wendy van Loket-Z boetseren de deelnemers hun eigen puzzeltocht met klei en puzzelstukjes.

Het Uiterst Geheime KinderComplot: een spannende audiotour door In Je Makie

In Je Makie (24-27 aug) is het zomers kinderkunstlab van Cultuur19. Vier dagen achtereen werken kinderen van 8-12 jaar samen aan een zelfontworpen kunstwerk. Dit jaar zijn spelontwerper Joël Vegt en theatermaker Tim Schouten de In Je Makie-kunstenaars. De Makies gaan dit jaar aan de slag met het ontwerpen van een audiotour over het Uiterst Geheime KinderComplot.

Wil je nog meedoen? Ga dan snel naar www.cultuur19.nl.

Vliegers maken – Huis van Betekenis

Huis van Betekenis is aanwezig met een workshop vliegers maken.

Het Oogstfeest van Steede Hoge Woerd

Vier het Oogstfeest samen, want samen smaakt alles beter! Het is tijd om de oogst binnen te halen. Dat moment vieren we graag samen met jou, want samen smaakt alles beter. Na maanden van zaaien, wieden en verzorgen is het nu tijd om te oogsten. Ontdek meer over de smaken van de oogst. Kom proeven, bakken, plukken en de oogst samen vieren op stadsboerderij Steede Hoge Woerd.

Meer informatie over het Oogstfeest van Steede Hoge Woerd

Corona-informatie

Steede Hoge Woerd heeft een uitgestrekt terrein met tuinen en weides waar we een continue doorstroom van mensen hebben via 3 in- en uitgangen. Je kunt als bezoeker een onderlinge afstand van 1,5 meter waarborgen. Desondanks vragen we je begrip als we het terrein tijdelijk even moeten sluiten omdat we de 1,5 meter misschien niet meer kunnen garanderen. Er is dan geen toegang mogelijk tot het weer rustiger is.

Utrecht Natuurlijk/Steede Hoge Woerd en het Leidsche Rijn Festival/Cultuur19 houden zich aan de voorschriften van de Rijksoverheid en de Veiligheidsregio Utrecht. Bij het betreden van het terrein van Steede Hoge Woerd ga je ermee akkoord om de aanwijzingen van het personeel van Utrecht Natuurlijk en het Leidsche Rijn Festival op te volgen.

Leidsche Rijn Festival wordt georganiseerd door Cultuur19. Meld je aan voor de nieuwsbrief op www.cultuur19.nl.