Programma 2023

Op zondag 27 augustus openen de poorten van Castellum Hoge Woerd zich voor een nieuw Leidsche Rijn Festival van Cultuur19!

Op deze dag ben je een echte geluksvogel, dus spreid je vleugels en ontdek het programma vol theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Hongerige en dorstige snaveltjes vullen we met heerlijke festivalversnaperingen en frisse drankjes. Het programma duurt van 10.00 tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk.

Zet jezelf op aanwezig in het Facebook event.

Blokkenschema en plattegrond

Blokkenschema en plattegrond

Programma op leeftijd

Alle onderdelen van het programma zijn rolstoeltoegankelijk

Programma voor alle leeftijden

Programma voor 2+

Programma voor 4+

Programma voor 8+

Smullen

Een greep uit het programma

Op een onbewoond... (6+)

Man || Co

Met Op een onbewoond… brengt danscollectief MAN || CO een ode aan de verlegen, enthousiaste, impulsieve, tactische of iets minder tactische innerlijke ontdekkingsreizigers. Een ontdekkingstocht vol zeker weten, immens twijfelen, lachen en ongemak. Want jezelf zijn; hoe doe je dat eigenlijk?

Bekijk de trailer

Meer informatie

Op jacht!! (4+)

Tijger Orkest

Het Tijger Orkest – foto Linde Dorenbos

Ga mee met het orkest op jacht naar de allerbeste muziekstijlen! Je hebt ze namelijk in alle soorten en maten. Ze zijn op een storm mee komen waaien van een ander continent en niet zo bekend. Of ze zijn juist superherkenbaar en laten je billen automatisch schudden! Welke stijl past bij jou? We jagen door tot we het vinden!

Meer informatie

TADADAAA!!! (4+)

Drumdrumdrum

Drumdrumdrum

Drumdrumdrum

Het feest kan beginnen want daar zijn we weer! Drumdrumdrum speelt ‘TADADAAA!!!’ Een nieuwe wervelende, interactieve show, waarin we met wereldmuziek de positieve, mooie en bijzondere dingen van het leven vieren. Drumdrumdrum gooit muziekstijlen en culturen in de mixer!. En wat heb je dan? TADADAAA… een groots wereldfeest!

Meer informatie

Voorleessessie (4+)

Marley Praat Passie

Foto MarleyPraatPassie

Tijdens Marley’s Magisch Voorleesmoment genieten kinderen van mooie verhalen waarin hun eigen geweldige verbeeldingskracht wordt gevoed. In het voorgelezen verhaal vinden ze herkenning of leren ze iets nieuws. Een nieuwe situatie, een nieuwe emotie, nieuwe woorden. De meest bijzondere gesprekken kunnen hieruit voortkomen. Zowel meteen na het voorlezen als ook later thuis.

Meer informatie

Pop-up buurtcentrum (8+)

DOCK Utrecht

DOCK is de verbinder in de buurt, ze staan middenin de samenleving. Zij horen graag wat je ideeën zijn voor de wijk en of hoe ze je daarin kunnen ondersteunen. Op het LRF gaat DOCK graag met je in gesprek! Maar kom ook bellenblazen of laat je schminken.

Maakplaats: Geluksfabriek (2+)

Loket-Z (Wendy van Zanten)

Foto Loket-Z: Geluksfabriek

Kun jij iets bedenken waar de wereld gelukkig van wordt? En wordt je daar zelf ook gelukkig van? Kom dan snel langs bij de Geluksfabriek en ontwerp jouw eigen machine-onderdeel die dit geluk kan maken!

Tentopia (AL)

In je Makie i.s.m. Firma Kluit

De Makies aan het werk met karton

Foto Birgit Schuch

In de zomervakantie zijn de Makies (zo heten de deelnemers aan In Je Makie, de kunstwerkplaats voor kinderen) vier dagen lang aan de slag gegaan om in kartonnen tenten hun eigen fantasiewereld te bouwen. In elke tent vind je een luisterverhaal. Dit verhaal hebben zij zelf bedacht, geschreven en opgenomen. Tijdens het Leidsche Rijn Festival kunnen bezoekers even helemaal opgaan in de zelfgemaakte werelden.

Meer informatie

Maakplaats: geluksvogels kleien (AL)

Het Klei Atelier (Hanna de Mink)

Foto Hanna de Mink

Het Klei Atelier is de plek waar iedereen zelf een uniek klei-figuur boetseert. Van een klompje grijze klei, ontstaat een kleurrijk dier, figuur, mens of ding. Bepaal helemaal zelf hoe je het doet. Ontdekken, doen en uitproberen is het motto. Mislukken mag en opnieuw beginnen mag.

Ieder kunstwerk gaat mee naar huis. De mooie rode nostalgische Citroën-bus is de expositie ruimte, waarin de gemaakte kleifiguren tijdelijk kunnen staan. Zo kunt u verder van het festival genieten en later het beeldje mee nemen. Direct meenemen kan ook. Een wastafel met handdoeken zijn voorzien.

Meer informatie

Optreden E-orkest (AL)

Harmonieorkest Vleuten

Het E-orkest van het Harmonieorkest Vleuten in actie op het LRF 2022

Wist jij dat je al heel jong in een orkest kunt spelen? Bij Harmonieorkest Vleuten starten beginnende muzikanten in het E-orkest. Als je pas een paar maanden muziekles hebt gehad, kun je al bij het orkest komen. Je leert hier samen met anderen muziek maken onder leiding van een dirigent en treedt ook op, zoals op het Leidsche Rijn festival.

En wat een geluk: jij kunt niet alleen naar onze muziek komen luisteren, maar ook zelf meespelen met het jeugdorkest! We nemen (slagwerk)instrumentjes mee voor het publiek. Je mag ook je eigen instrumenten meenemen.Samen maken we er een prachtig optreden van!

Meer informatie

Vliegen naar geluk (8+)

Professor Loep

Droom jij ook wel eens dat je kan vliegen? En wat als je nu zou kunnen vliegen naar geluk? Tijdens het festival ga je op je eigen geluksplekje lekker fantaseren over wat voor soort vogel je bent. Je maakt je eigen kartonnen vogels, met echt bewegende vleugels.

Meer informatie

Gonnie en Gijsje samen op stap (2+)

Marianne van Houten

Marianne van Houten – Foto Vanaf2

Dit is Gonnie. Gonnie is een gansje en zit bij de hooiberg. Een klein geel gansje met knalrode lievelingslaarsjes. Op een dag zijn haar lievelingslaarsjes weg… Gonnie gaat op zoek, voorbij de hooiberg en ontdekt de wereld. Daar ontmoet ze Gijsje en samen gaan ze op stap. Ze gaan op ontdekkingstocht. Welke dieren komen ze allemaal tegen? Welke geluiden horen ze? En zien ze de laarsjes nog terug?