2-4 jaar

Het 2+ programma is mogelijk gemaakt door

Kijk voor de locaties op de festivalplattegrond. Deze verschijnt in aanloop naar het festival samen met het blokkenschema op deze pagina.

 

Op zoek naar het Huilmeisje (2,5+)

foto Saris&denEngelsman

Malou van Sluis

10.30-11.10 u en 14.00-14.40 u, Theaterzaal
  • Deze voorstelling heeft een beperkte capaciteit. Haal je gratis kaartje bij de Centrale Festivalbalie midden op het terrein. Wees 15 min voor aanvang bij de balie aanwezig voor gezamenlijk vertrek naar de speellocatie. Na die tijd is toegang (ook met kaartje) niet meer mogelijk.

Op zoek naar het Huilmeisje gaat over Pars. Pars is stoer en huilt nooit, nergens om. Want echte meisjes huilen niet en bovendien; als je veel huilt wordt je huis opgeslokt door de tranenzee.

Op een dag hoort Pars in de verte zachtjes huilen. Onafgebroken en onopgemerkt.
Dat moet het Huilmeisje zijn…
alleen met groot verdriet
op een kleiner wordend eiland
zoveel tranen kan toch niet!

Pars moet ernaartoe. Ze pakt haar krijt en tekent haar reis op zoek naar het Huilmeisje.

Op zoek naar het Huilmeisje is een vrolijke, beeldende voorstelling op rijm, met herkenbare thema’s voor de kleinsten. Over troosten en dat tranen er zijn om te mogen rollen.

www.malouvansluis.com

‘Op zoek naar het Huilmeisje’ Tekenfeest (2+)

foto José Vingerling

Vingerling & De Bruyne

Sessies van 30 min, aanvang om 10.00, 11.00, 12.00, 13.30, 14.30 en 15.30 u.

Plof neer bij het Tekenfeest en teken mee! Naar aanleiding van de voorstelling ‘Op zoek naar het Huilmeisje,’ maak je met blauw papier en wit potlood de personages en voorwerpen, die Pars in de voorstelling tegenkomt, zoals een uiltje, vliegtuig, boot, eiland.

Jose Vingerling en Gerard de Bruyne zijn tekenaars die samen met kinderen het plezier in tekenen beleven. Ze hebben ruime ervaring in het tekenen in theater (o.a. met Frank Groothof). e ontwikkelden Het Kleurfeest (www.hetkleurfeest.nl) om op de vlakke vloer al tekenend te kunnen communiceren met kinderen. Het liefst met verschillende leeftijden zodat zij van elkaar kunnen leren en iedere deelnemers zich kan laten inspireren door de ander.

www.hetkleurfeest.nl

Potjesman (1,5-4 jaar)

Jasmin Hasler

13.00-13.40 u – 15.00-15.40 u
  • Deze voorstelling heeft een beperkte capaciteit. Haal je gratis kaartje bij de Centrale Festivalbalie midden op het terrein. Wees 15 min voor aanvang bij de balie aanwezig voor gezamenlijk vertrek naar de speellocatie. Na die tijd is toegang (ook met kaartje) niet meer mogelijk.

Er is een man die graag wandelt in zichzelf. Hij woont in een huisje vol potjes. Ieder potje is een wereld om te ontdekken. Laat de buitenwereld maar buiten. Kom je ook naar binnen?

Een zintuiglijke voorstelling voor iedereen die graag eens een potje openmaakt. Potjesman is een language-no-problem-voorstelling.

www.jasminhasler.com

Workshop Voelstation (2+)

foto Wunderle

Wunderle

doorlopend, Tuin van Steede Hoge Woerd

Maak je handen wakker bij het voelen van verschillende materialen bij het ‘Voel’- station van Wunderle. Ga vervolgens aan de slag met klei en ontdek wat voor afdrukken je met verschillende materialen kunt maken. Welke sporen laat jij achter? Voor 20 jaar Leidsche Rijn festival versieren we een keigoed kleitaartje! 

www.wunderle.nl

Installatie Belatafeld (2+)

foto Myrthe Mandemakers & Arianne van Boxmeer

Myrthe Mandemakers en Arianne van Boxmeer

doorlopend, Tuin van Stede Hoge Woerd

Een brildopwiel, een rijkwastaart en een klostuurtrein zoeven voorbij. Een tafel vol gekke spullen. Wat gebeurt er als je de volwassen wereld in handen geeft van peuters en de ouders onder de tafel kruipen? In de installatie Belatafeld draaien de rollen om en ontstaat er een bijzonder schouwspel.