2-4 jaar

Festivalplattegrond en blokkenschema vind je op deze pagina.

Alles leuk en aardig – Try-out (2-7 jaar)

Malou van Sluis

Helaas is deze voorstelling komen te vervallen.

Vervangende voorstellingen:

10.30 u Coco kan het! (2-5 jaar) – Marianne van Houten

11.45 en 13.15 u Op muzikale reis met Jeritza Toney.

Haal je gratis kaartje voor deze voorstelling bij de Centrale Festivalbalie en wees uiterlijk 15 min voor aanvang weer terug bij de balie. We vertrekken gezamenlijk naar de speelplek. Na aanvang is toegang niet meer mogelijk, ook niet met kaartje. 

Muziek Voor Peuters (2-4 jaar)

DUMS

foto DUMS

Interactieve muziekles met ouder en kind.

www.dums.nl

Thuis! (2-7 jaar)

Mime Wave

Mime Wave – foto Hans-Boddeke

Met geanimeerde schilderijen en passende muziek word je meegezogen in de wereld van Anastasiia en haar hondje Djonnik. Als door een storm hun huis verdwijnt moeten ze op zoek gaan naar een nieuw huis. Tijdens hun zoektocht door de meest verschillende landschappen, ontmoeten ze allerlei dieren. Zouden ze in één van de huizen van hun dierenvrienden kunnen wonen?

Meer informatie

Haal je gratis kaartje voor deze voorstelling bij de Centrale Festivalbalie en wees uiterlijk 15 min voor aanvang weer terug bij de balie. We vertrekken gezamenlijk naar de speelplek. Na aanvang is toegang niet meer mogelijk, ook niet met kaartje. 

Voorleesplek Gro-up (2+)

Gro-up

We gaan “De mooiste vis van de zee leert verliezen” voorlezen.

De mooiste vis van de zee speelt verstoppertje met zijn vrienden. Als hij verliest, wordt hij boos op zijn vrienden. Hij moet uitvogelen hoe hij het weer goed kan maken……

www.gro-up.nl

Op muzikale reis met Jeritza Toney (2+)

Jeritza Toney

Jeritza Toney – foto Soufiane El Kaddouri

Hou je van muziek? Hou jij van bewegen? Hou jij van zingen? Hou jij van gezelligheid? Ga dan mee op een muzikale reis met Jeritza! Jeritza schrijft liedjes speciaal voor kinderen. Iedereen is van harte welkom en mag gezellig mee doen.

Meer informatie

Hamertje Tik (2-7 jaar)

DiederikesToko

foto Dominique Panhuysen

Je kent het spelletje Hamertje Tik wel nog van vroeger! Met een hamertje tik je ronde vormpjes door de gaatjes of sla je spijkers in kurk. Je hebt fysieke kracht nodig en ontdekt hoe iets in elkaar past.

Hamertje Tik is een pleintje waar jonge kinderen verschillende huisjes ontdekken. Via spannende straatjes beweeg je je van een gek huisje naar een klein schuurtje.En daar kan van alles gebeuren. Je bouwt zelf een muurtje. Of tikt met 10 vingers een brief op een ouderwetse typemachine, stopt ‘m in een envelop en doe het op de post. Met zandlopers zie je hoe de tijd verstrijkt. Welke bonen kun je allemaal fijnmalen? Is er een sleutel kwijt; vind hem dan terug met een magneet. Hamertje Tik is een installatie waar je speelt met tastbaar materiaal, ontdekt hoe de dingen echt in elkaar zitten en het mechaniek ervan werkt. Inspirerend voor zowel de allerkleinsten; (waar zit de opening van een doosje?) tot iets oudere kinderen (hoe ver schijnen zaklampjes?). En voor de ouders… die herkennen vast nog veel.

www.diederikestoko.nl

Smeer Poets (2+)

Esther Hoogendijk

foto Esther Hoogendijk

Smeren, roeren en dabben. Eindeloos roeren, pletten en stampen. Klaar met smeren? Poets en schrob erop los… kom jij meedoen? Een plek vol tactiele ervaringen en ontdekkingen voor de allerjongsten.

www.estherhoogendijk.nl

De Drukke Werkplaats (2+)

Wunderle

foto Wunderle

Laat je verrassen door de bijzondere afdrukken die je kunt maken van bladeren en stengels maar ook van recyclingmaterialen en maak creatieve combinaties. Ga experimenteren met vorm en kleur en druk de meest toffe composities af. Maakt niet uit hoe oud je bent, bij deze workshop kan iedereen op een speelse manier aan de slag.

wunderle.nl

Workshop Dansen mét je (klein)kind (2+)

Dansgek Nina

foto Dansgek

Kan jij niet blijven stilstaan wanneer je muziek hoort? Gaat je lijf vanzelf bewegen en heb je springende voeten, zwaaiende handen en wiebelbillen? Kom dan lekker dansen met Dansgek.

Tijdens deze workshop gaan we sámen dansen en ontdekken we hoe leuk het is wanneer je mét iemand anders beweegt op muziek. Op een speelse manier met vrolijke muziek en een hoop fantasie maken we er samen een Dansgek-feestje van.

www.dansgek.nl

Pop-up ARTs (AL)

Loket-Z

foto Loket-Z

Als de Pop up ARTs opduikt met haar dokterskoffer vol losse onderdelen en een lege lijst, dan zie je al snel het ene kunstwerk na het andere verschijnen. En die maakt zij niet zelf…

​Wanneer deze ARTs je aanspreekt, ben je vóór je het weet kunst aan het maken. Klaar? Dan gaat jouw werk op de foto en het gebruikte materiaal weer terug in de koffer. Hop, op naar de volgende onverwachte kunstenaar. Da’s nog eens duurzame kunst! Wat er voor jou dan overblijft is een goed gevoel èn een mooi plaatje. Kunst als medicijn…

www.loket-z.nl/popuparts

Workshop Dans je blij (AL)

Dansgek Nina

foto Dansgek

Even lekker los gaan op vrolijke muziek. Dit dansmoment is voor alle leeftijden. Iedereen van 2 tot 12 jaar kan komen dansen, zelf de ouders mogen mee doen. Heb je zin om jezelf even los te schudden en te swingen? Doe mee met dit Dansgekke-feest.

www.dansgek.nl

Optreden Harmonieorkest Vleuten (AL)

Harmonieorkest Vleuten E-Orkest

foto Ger Wijtsma

Wist je dat je al heel jong in een orkest kunt spelen? Bij Harmonieorkest Vleuten starten beginnende muzikanten in het E-orkest. Als je pas een paar maanden muziekles hebt gehad, kun je al bij het orkest komen. Je leert hier samen met anderen muziek maken onder leiding van een dirigent en natuurlijk optreden!

Het jeugdorkest met dirigent Christiaan geeft 2 concertjes met bekende liedjes zoals Dance Monkey en Sofia. Speciaal voor het LRF mag het publiek gezellig meedoen, kom dus luisteren en meespelen met HOV-E!

www.harmonieorkestvleuten.nl

Bloemenzaadbommen maken (AL)

Steede Hoge Woerd

www.steedehogewoerd.nl

Bezichtiging Romeinse Wachttoren (AL)

Museum Hoge Woerd

Neem een kijkje in de Romeinse Wachttoren en speel het Romeinse spel Mola.

www.museumhogewoerd.nl

Festivalmascotte Joek (AL)

Cultuur19

foto Birgit Schuch

Onze eigen festivalvogel Joek loopt weer rond! Durf jij met hem op de foto?