2-4 jaar

Festivalplattegrond en blokkenschema vind je op deze pagina.

 

Maakplaats: Geluksfabriek (2+)

Loket-Z (Wendy van Zanten)

Foto Loket-Z: Geluksfabriek

Kun jij iets bedenken waar de wereld gelukkig van wordt? En wordt je daar zelf ook gelukkig van? Kom dan snel langs bij de Geluksfabriek en ontwerp jouw eigen machine-onderdeel die dit geluk kan maken!

www.loket-z.nl

 

De Muziekspeeltuin (2+)

Tutti Timbri

Foto Tutti Timbri

Trommelen, tingelen, klepperen, rinkelen en ratelen, bij ons maakt alles geluid! De Muziekspeeltuin is een unieke verzameling klankobjecten, een hele bestelbus vol. Ben je nog niet muzikaal? Geen probleem! Het leuke aan De Muziekspeeltuin is dat je nog niks hoeft te kunnen. Alles gaat (bijna) vanzelf.

Meer informatie

 

Gonnie en Gijsje samen op stap (2+)

Marianne van Houten

Marianne van Houten – Foto Vanaf2

Dit is Gonnie. Gonnie is een gansje en zit bij de hooiberg. Een klein geel gansje met knalrode lievelingslaarsjes. Op een dag zijn haar lievelingslaarsjes weg… Gonnie gaat op zoek, voorbij de hooiberg en ontdekt de wereld. Daar ontmoet ze Gijsje en samen gaan ze op stap. Ze gaan op ontdekkingstocht. Welke dieren komen ze allemaal tegen? Welke geluiden horen ze? En zien ze de laarsjes nog terug?

 

Maakplaats: gelukssteentje maken (2+)

Wunderle

Foto Wunderle

Bij Wunderle kun je van speksteen een prachtig gelukssteentje maken. Maak voor je gelukssteentje een klein opbergdoosje waar je op kunt tekenen en nog een label aan een touwtje erbij met jouw eigen geluksboodschap.

wunderle.nl

 

 

Gro-up (2+)

Gro-up

Foto Gro-Up

Bij Gro-Up kun je geluksvogels knutselen of maken van lego. Maar er kan nog meer, hou je van sport en bewegen? Kom lekker samen Vier op een Rij spelen, of kom je ons verslaan op ons super Twister kleed.

www.gro-up.nl

 

Voorleessessie (AL)

Marley Praat Passie

foto MarleyPraatPassie

Tijdens Marley’s Magisch Voorleesmoment genieten kinderen van mooie verhalen waarin hun eigen geweldige verbeeldingskracht wordt gevoed. In het voorgelezen verhaal vinden ze herkenning of leren ze iets nieuws. Een nieuwe situatie, een nieuwe emotie, nieuwe woorden. De meest bijzondere gesprekken kunnen hieruit voortkomen. Zowel meteen na het voorlezen als ook later thuis.

Meer informatie

 

Maakplaats: Klei-atelier (geluksvogels kleien) (AL)

Het Klei Atelier (Hanna de Mink)

foto Hanna de Mink

Het Klei Atelier is de plek waar iedereen zelf een uniek klei-figuur boetseert. Van een klompje grijze klei, ontstaat een kleurrijk dier, figuur, mens of ding. Bepaal helemaal zelf hoe je het doet. Ontdekken, doen en uitproberen is het motto. Mislukken mag en opnieuw beginnen mag.

Ieder kunstwerk gaat mee naar huis. De mooie rode nostalgische Citroën-bus is de expositie ruimte, waarin de gemaakte kleifiguren tijdelijk kunnen staan. Zo kunt u verder van het festival genieten en later het beeldje mee nemen. Direct meenemen kan ook. Een wastafel met handdoeken zijn voorzien.

Meer informatie

 

Muziekworkshop (AL)

Juan David Garzón

foto Cultuur19

Warm alvast op door met Juan mee te dansen, ga de uitdaging aan met bodypercussie of zing zomers mee met een Caribische zangactiviteit. In deze muzikale happenings is veel ruimte voor expressie en improvisatie.

www.juandavidgarzon.com

 

Even lekker dansen (AL)

Dansgek Nina

foto Dansgek

Even lekker los gaan op vrolijke muziek. Dit dansmoment is voor alle leeftijden. Iedereen van 2 tot 12 jaar kan komen dansen, zelf de ouders mogen mee doen. Heb je zin om jezelf even los te schudden en te swingen? Doe mee met dit Dansgekke-feest.

www.dansgek.nl

 

Tentopia (AL)

In Je Makie i.s.m. Firma Kluit

De Makies aan het werk met karton

foto Birgit Schuch

In de zomervakantie zijn de Makies (zo heten de deelnemers aan In Je Makie, de kunstwerkplaats voor kinderen) vier dagen lang aan de slag gegaan om in kartonnen tenten hun eigen fantasiewereld te bouwen. In elke tent vind je een luisterverhaal. Dit verhaal hebben zij zelf bedacht, geschreven en opgenomen. Tijdens het Leidsche Rijn Festival kunnen bezoekers even helemaal opgaan in de zelfgemaakte werelden.

Meer informatie

 

Optreden Harmonieorkest Vleuten (AL)

Harmonieorkest Vleuten E-Orkest

foto Ger Wijtsma

Wist jij dat je al heel jong in een orkest kunt spelen? Bij Harmonieorkest Vleuten starten beginnende muzikanten in het E-orkest. Als je pas een paar maanden muziekles hebt gehad, kun je al bij het orkest komen. Je leert hier samen met anderen muziek maken onder leiding van een dirigent en treedt ook op, zoals op het Leidsche Rijn festival.

Wat een geluk: jij kunt niet alleen naar onze muziek komen luisteren, maar ook zelf meespelen met het jeugdorkest! We nemen (slagwerk)instrumentjes mee voor het publiek. Je mag ook je eigen instrumenten meenemen. Samen maken we er een prachtig optreden van!

www.harmonieorkestvleuten.nl

 

Bezichtiging Romeinse Wachttoren (AL)

Museum Hoge Woerd

foto Museum Hoge Woerd

Neem een kijkje in de Romeinse Wachttoren, die wordt bewaakt door echte, Romeinse soldaten die het publiek met liefde alles vertellen over hoe het leven er ruim 2000 jaar geleden aan toe ging.

www.museumhogewoerd.nl

 

Festivalmascotte Joek (AL)

Cultuur19

foto Birgit Schuch

Onze eigen festivalvogel Joek loopt weer rond! Durf jij met hem op de foto?