8-12 jaar

Festivalplattegrond en blokkenschema vind je op deze pagina.

 

Voorstellingen en presentaties

 

Fashion Maakplaats (8+)

Nadia el Barnoussi

Uitgekeken op die ene broek of trui? Maak deze weer leuk of mooi bij het Fashion atelier van Nadia el Barnoussi. Tover je broek of saaie rok om in een feestjurk. Of kies iets uit de recycle mand en maak hiermee een vrolijke accessoire!

Meer informatie

 

Zuchtbakjes (8+)

La Cruz & Helweg

 

Herbarium Lab  (8+)

Professor Loep

In het Herbarium lab ga je bloemen onderzoeken. Je kan bloempapier scheppen, prints van bloemen drukken en daar zelfs een boekje ervan maken!

 

FeestFabriek  (8+)

Firma Kluit

 

Voorleessessie (AL)

Marley Praat Passie

foto MarleyPraatPassie

Tijdens Marley’s Magisch Voorleesmoment genieten kinderen van mooie verhalen waarin hun eigen geweldige verbeeldingskracht wordt gevoed. In het voorgelezen verhaal vinden ze herkenning of leren ze iets nieuws. Een nieuwe situatie, een nieuwe emotie, nieuwe woorden. De meest bijzondere gesprekken kunnen hieruit voortkomen. Zowel meteen na het voorlezen als ook later thuis.

Meer informatie

 

Optreden Harmonieorkest Vleuten (AL)

Harmonieorkest Vleuten E-Orkest

foto Ger Wijtsma

Wist jij dat je al heel jong in een orkest kunt spelen? Bij Harmonieorkest Vleuten starten beginnende muzikanten in het E-orkest. Als je pas een paar maanden muziekles hebt gehad, kun je al bij het orkest komen. Je leert hier samen met anderen muziek maken onder leiding van een dirigent en treedt ook op, zoals op het Leidsche Rijn festival.

Wat een geluk: jij kunt niet alleen naar onze muziek komen luisteren, maar ook zelf meespelen met het jeugdorkest! We nemen (slagwerk)instrumentjes mee voor het publiek. Je mag ook je eigen instrumenten meenemen. Samen maken we er een prachtig optreden van!

www.harmonieorkestvleuten.nl

 

Bezichtiging Romeinse Wachttoren (AL)

Museum Hoge Woerd

foto Museum Hoge Woerd

Neem een kijkje in de Romeinse Wachttoren, die wordt bewaakt door echte, Romeinse soldaten die het publiek met liefde alles vertellen over hoe het leven er ruim 2000 jaar geleden aan toe ging.

www.museumhogewoerd.nl

 

Festivalmascotte Joek (AL)

Cultuur19

foto Birgit Schuch

Onze eigen festivalvogel Joek loopt weer rond! Durf jij met hem op de foto?