8-12 jaar

Festivalplattegrond en blokkenschema vind je op deze pagina.

 

Voorstellingen en presentaties

 

Op een onbewoond… (6+)

Man || Co

Met Op een onbewoond… brengt danscollectief MAN || CO een ode aan de verlegen, enthousiaste, impulsieve, tactische of iets minder tactische innerlijke ontdekkingsreizigers. Een ontdekkingstocht vol zeker weten, immens twijfelen, lachen en ongemak. Want jezelf zijn; hoe doe je dat eigenlijk?

Bekijk de trailer

Meer informatie

 

Don Quichot (7+)

Gesneden Koek

Foto Joep van Aert

Het eeuwenoude verhaal in een nieuw harnasje. Er was eens een man die zó veel ridderboeken las dat hij begon te geloven dat hij zelf ridder was. Samen met boer Sancho Panza beleeft hij een knotsgek avontuur. Een voorstelling vól humor, spanning en een vleugje romantiek. Ga jij mee op avontuur?

www.gesnedenkoek.com

 

Open fashion atelier (8+)

Nadia el Barnoussi

Blaas tweedehands kleding een nieuw leven in. Met dit fashion atelier laat Nadia el Barnoussi (afgestudeerd HKU Fashion Design) zien dat je met minimale middelen een kledingstuk dat je niet meer wilt dragen tot iets nieuws om te toveren is. Neem je eigen kledingstuk mee of kies iets uit van de verzamelde kledingstukken. Je kan er voor kiezen om je broek die je niet meer draagt om te toveren tot een rokje. Of verknip je saaie rok tot een rok met franjes en beplak het met steentjes.

Bezoekers worden opgeroepen zelf oude kleding mee te nemen

 

Roeptoeters (8+)

La Cruz & Helweg

Foto La Cruz & Helweg

Wat maakt je gelukkig? En hoe kun je geluk doorgeven? Beschilder een plankje met je geluks-hartenkreet of leus. Op het terrein staat een megaroeptoeter, waar het plankje met jouw leus aan wordt vastgemaakt. De echte creatievelingen mogen zelf hun roeptoeters in elkaar timmeren. Geen zin om te verven of knutselen? Je mag ook alleen je leus achterlaten.

Facebook La Cruz & Helweg

 

Naaldbinden – Geluksarmbandjes maken (9+)

Museum Hoge Woerd

Foto Museum Hoge Woerd

Voor iedereen (9-99+ jaar oud) die graag de handen uit de mouwen steekt en creatief aan de slag gaat. Tijdens deze workshop ga je aan de slag met het creëren van geluksarmbandjes – voor jezelf of om aan een ander te geven. Zo leer je naaldbinden, een beproefde en wereldwijd gebruikte techniek die al uit de prehistorie stamt!

www.museumhogewoerd.nl

 

Voorleessessie (AL)

Marley Praat Passie

foto MarleyPraatPassie

Tijdens Marley’s Magisch Voorleesmoment genieten kinderen van mooie verhalen waarin hun eigen geweldige verbeeldingskracht wordt gevoed. In het voorgelezen verhaal vinden ze herkenning of leren ze iets nieuws. Een nieuwe situatie, een nieuwe emotie, nieuwe woorden. De meest bijzondere gesprekken kunnen hieruit voortkomen. Zowel meteen na het voorlezen als ook later thuis.

Meer informatie

 

Maakplaats: Klei-atelier (geluksvogels kleien) (AL)

Het Klei Atelier (Hanna de Mink)

foto Hanna de Mink

Het Klei Atelier is de plek waar iedereen zelf een uniek klei-figuur boetseert. Van een klompje grijze klei, ontstaat een kleurrijk dier, figuur, mens of ding. Bepaal helemaal zelf hoe je het doet. Ontdekken, doen en uitproberen is het motto. Mislukken mag en opnieuw beginnen mag.

Ieder kunstwerk gaat mee naar huis. De mooie rode nostalgische Citroën-bus is de expositie ruimte, waarin de gemaakte kleifiguren tijdelijk kunnen staan. Zo kunt u verder van het festival genieten en later het beeldje mee nemen. Direct meenemen kan ook. Een wastafel met handdoeken zijn voorzien.

Meer informatie

 

Muziekworkshop (AL)

Juan David Garzón

foto Cultuur19

Warm alvast op door met Juan mee te dansen, ga de uitdaging aan met bodypercussie of zing zomers mee met een Caribische zangactiviteit. In deze muzikale happenings is veel ruimte voor expressie en improvisatie.

www.juandavidgarzon.com

 

Even lekker dansen (AL)

Dansgek Nina

foto Dansgek

Even lekker los gaan op vrolijke muziek. Dit dansmoment is voor alle leeftijden. Iedereen van 2 tot 12 jaar kan komen dansen, zelf de ouders mogen mee doen. Heb je zin om jezelf even los te schudden en te swingen? Doe mee met dit Dansgekke-feest.

www.dansgek.nl

 

Tentopia (AL)

In Je Makie i.s.m. Firma Kluit

De Makies aan het werk met karton

foto Birgit Schuch

In de zomervakantie zijn de Makies (zo heten de deelnemers aan In Je Makie, de kunstwerkplaats voor kinderen) vier dagen lang aan de slag gegaan om in kartonnen tenten hun eigen fantasiewereld te bouwen. In elke tent vind je een luisterverhaal. Dit verhaal hebben zij zelf bedacht, geschreven en opgenomen. Tijdens het Leidsche Rijn Festival kunnen bezoekers even helemaal opgaan in de zelfgemaakte werelden.

Meer informatie

 

Optreden Harmonieorkest Vleuten (AL)

Harmonieorkest Vleuten E-Orkest

foto Ger Wijtsma

Wist jij dat je al heel jong in een orkest kunt spelen? Bij Harmonieorkest Vleuten starten beginnende muzikanten in het E-orkest. Als je pas een paar maanden muziekles hebt gehad, kun je al bij het orkest komen. Je leert hier samen met anderen muziek maken onder leiding van een dirigent en treedt ook op, zoals op het Leidsche Rijn festival.

Wat een geluk: jij kunt niet alleen naar onze muziek komen luisteren, maar ook zelf meespelen met het jeugdorkest! We nemen (slagwerk)instrumentjes mee voor het publiek. Je mag ook je eigen instrumenten meenemen. Samen maken we er een prachtig optreden van!

www.harmonieorkestvleuten.nl

 

Bezichtiging Romeinse Wachttoren (AL)

Museum Hoge Woerd

foto Museum Hoge Woerd

Neem een kijkje in de Romeinse Wachttoren, die wordt bewaakt door echte, Romeinse soldaten die het publiek met liefde alles vertellen over hoe het leven er ruim 2000 jaar geleden aan toe ging.

www.museumhogewoerd.nl

 

Festivalmascotte Joek (AL)

Cultuur19

foto Birgit Schuch

Onze eigen festivalvogel Joek loopt weer rond! Durf jij met hem op de foto?