8-12 jaar

Kijk voor de locaties op de festivalplattegrond. Deze verschijnt in aanloop naar het festival samen met het blokkenschema op deze pagina.

Workshop BEEST! (8+)

De Vrijstaat

doorlopend, Veld Steede Hoge Woerd

Waarom gebruiken we zoveel dierlijke elementen in onze kleding? Bont, veren, dierenprints: wij hullen ons graag in beestachtige outfits. Willen wij ons voordoen als roofdier als we een panterbroek dragen, voelen wij ons sterk als een leeuw met een bontrand om onze capuchon? Zijn schoenen van slangenhuid een uiting van slinkse plannen en baltsen wij er lustig op los als wij ons tooien met veren? Kom tijdens het Leidsche Rijn Festival naar de Vrijstaat-caravan, verbeest jouw eigen outfit en bekijk de wereld eens vanuit dit dierenperspectief. Neem je zelf een oud kledingstuk of pet mee? Wel zo duurzaam.

www.devrijstaat.nl

Coffee Complex (8+)

foto Kolja Huneck

Throw Flow

11.15-11.40 u en 15.15-15.40 u, Terras op Veld Steede

Coffee Complex is een poëtische circustheatervoorstelling vol vliegende schotels en balancerende kopjes. Wat is toch dat zwarte goedje wat volwassen mensen drinken?
Gaat je hart sneller kloppen van koffie of ben je benieuwd hoe speciaal je een koffie kunt zetten? Neem je barrista vriend en je oma mee en geniet met ze allen van een sterke bak. En samen met de hele familie ontdekken wij de complexiteit van uitgebalanceerde koffie.

Winnaar Café Theater Festival 2019 Jeugdprijs.

Met dank aan: Gemeente Utrecht, Café Theater Festival

Retteketet het Enzym aan zet (8+)

foto BASF

BASF en Imke’s Kinderlab

doorlopend, Naast ingang Paviljoen

Met labjas en labbril aan ga je zelf een proef doen als onderzoeker. Je gaat de werking van een enzym (katalysator) onderzoeken met allemaal echte laboratoriumspullen. Heb je altijd al willen weten hoe je dat doet in een laboratorium? Kom dan proefjes doen bij de stand van BASF.

Imke’s Kinderlab op Facebook

BASF Nederland op Facebook

De Wolf is Terug (8+)

foto Harmina Kievit

Harro van Lien

11.30-12.15 u en  14.00-14.45 u, buiten de muren, in De Tuin van Steede Hoge Woerd.

“Wolven gezien op nog geen 90 km van de grens.”
“De gevolgen zijn niet te overzien als de wolf terugkeert in onze bossen!”
Al jaren staan deze berichten in de kranten. Maar wat de kranten niet weten… de wolf is er al. Met alle gevolgen van dien. De bossen zijn keurig op orde in ons land, overal staan prullenbakken, routewijzers en uitlegbordjes.

Harro van Lien neemt het publiek mee naar een bos vol keurige dieren. Plotseling verschijnt daar een verdwaalde, onbeschaafde en hongerige wolf.
‘De Wolf is terug’ is een komische vertelvoorstelling over wankele overtuigingen en een vraatzuchtige wolf die best voor rede vatbaar is.

STT producties

In Je Makie (8+ en alle leeftijden)

foto Birgit Schuch

Cultuur19

theaterzaal, workshops (8+) 11.30-13.00 u en 15.00-16.30 u en optredens (AL) 12.30-12.45 en 15.45-16.00 u.

Tijdens In Je Makie (27-30 aug) ging een groep jonge kunstenaars van 8 tot 12 jaar aan de slag met urban en lichtkunst. Onder leiding van lichtkunstenaar Esther Hoogendijk en urban dance artist Raymond Ramdihal maakten zij een bijzondere performance die op het festival gepresenteerd wordt. De maakactiviteiten zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en het optreden is leuk voor iedereen.

In Je Makie is een vierdaags zomerkunstprogramma van Cultuur19, waarin het maakproces van kinderen centraal staat. Begeleid door professionals ontwerpen kinderen hun eigen kunstwerk. De Maakplaats is de mobiele versie van In Je Makie, die je door het jaar heen her en der in de wijk kunt tegenkomen.

www.cultuur19.nl

Roos en Ariadne (preview) (8+)

foto Noufri Bachdim

NUT (Nieuw Utrechts Toneel)

13.30-13.45 u, Buitenpodium

Preview van de nieuwe familievoorstelling van het NUT: ‘Roos & Ariadne. Over liefde en andere walgelijke dingen’. Een tipje van de sluier van deze stoere voorstelling over liefde in al zijn soorten en maten, geïnspireerd op het mythologische verhaal van De Draad van Ariadne.

www.nieuwutrechtstoneel.nl

Ringtone maken (9+)

foto Muziek-Werkplaats

Muziek-Werkplaats

doorlopend, De Stal van Steede Hoge Woerd

Wat is voor jou de ideale ringtone? Componeer hem zelf in 4 stappen op onze tablets.

Expositie ‘Mensen op de Limes’ (8+)

afbeelding Iris Honderdos

Iris Honderdos (Art on Location), NUT (Nieuw Utrechts Toneel) en Museum Hoge Woerd

doorlopend, Paviljoen

‘Mensen op de Limes’ is een bijzonder samenwerkingsproject tussen kunstenares Iris Honderdos het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) en Museum Hoge Woerd.
Het kwam tot stand naar aanleiding van de zomervoorstelling ‘Grens’ van het NUT – een voorstelling op en over de oude Romeinse grens de Limes die dwars door Leidsche Rijn loopt. Nieuwsgierig geworden naar de mensen die nu op deze historische grens wonen, sprak Iris met de bewoners van de huizen die exact bovenop de Limes zijn gebouwd; over wat hen hier gebracht heeft en over dierbare voorwerpen die ze meenamen tijdens hun reis hier naartoe. Als eigentijdse archeoloog groef ze de voorwerpen en hun verhalen op en stelt ze nu tentoon in deze tafel in Castellum Hoge Woerd.

www.artonlocation.nl

www.nieuwutrechtstoneel.nl

www.museumhogewoerd.nl

 

Workshop Niet openen voor 2039! (8+)

Professor Loep

doorlopend, Veld Steede Hoge Woerd

Kom je eigen tijdscapsule maken in ons mobiele kunstlaboratorium, waarbij je gebruik maakt van voorwerpen van vroeger en nu. Schrijf bijvoorbeeld een brief naar jouw toekomstige ik, maak een mini uitvinding voor de toekomst en stop dit in jouw tijdscapsule.

www.professorloep.nl

 

Installatie RadioKAST (8+)

De Concertzender

doorlopend, Veld Steede Hoge Woerd

Gebaseerd op Achterwerk in de kast heeft de Concertzender een eigen RadioKast! Speel je een instrument of kan je mooi zingen? In de Kast kan jij je talenten ten gehore brengen. Heb je geen groot muzikaal talent, geen probleem, speel dan voor DJ. Kondig jouw favoriete nummer aan en laat het ons horen! Alles wat in de Kast gebeurt wordt opgenomen en krijg je via de mail opgestuurd.

www.concertzender.nl