4-8 jaar

Kijk voor de locaties op de festivalplattegrond. Deze verschijnt in aanloop naar het festival samen met het blokkenschema op deze pagina.

 

De Kinderliedjes van Kira en Pinar (6+)

foto Kira en Pinar

Kira en Pinar

10.30-11.00 u Buitenpodium en 13.30-13.45 u Paviljoen bij het Schip.

“Wat zou daar liggen? Wat zou daar zijn? Als ik eens zou mogen spieken, even kijken wat er schuilt…”

Bezoek tijdens de Kinderliedjes van Kira en Pinar nieuwe plekken, ontdek geheimen en beleef avonturen. Laat je verrassen door leuke weetjes. Zing en dans mee op de muziek. Stap in een wereld vol fantasie. Reis je met ons mee?

Kira en Pinar op Facebook

De Reuzendwerg, die een kopje kleiner wil zijn (4+)

Mark van Vliet

12.00-13.00 u Buitenpodium

Ivan is veel te groot voor een dwerg! Hij is dol op klassieke muziek, maar alle instrumenten begeven het onder zijn gewicht. Samen met zijn nieuwe vrienden Vladimir de koopman, het tovervrouwtje Baba Yaga, de vals-zingende Vuurvogel en een enorme Neus, gaat hij op zoek naar zijn ware zelf! Een spannend avontuur vol humor en fantasie waarbij op een speelse en toegankelijke manier klassieke muziek tot leven wordt gebracht!

www.markvanvliet.nl

Het Prinsensprookje (5+)

Dear T,

14.30 – 15.10 u Buitenpodium

Dit is het sprookje van Harrie.
Harrie is een prins en moet, zoals een behoorlijke prins dat doet, trouwen.
Met Rosa welteverstaan. Maar Rosa ruikt niet lekker, bovendien houdt zij alleen van meisjesdingen. Dat kan anders, denkt Harrie. Hij start zijn zoektocht naar De Liefde.*

Een muzikaal verhaal voor het hele gezin.
*Inclusief zwaardgevecht en kus.

www.dear-t.nl

Meedoen in een Orkest (4+)

foto Harmonieorkest Vleuten

HOV E-orkest

11.15-11.45 en 12.15-12.45 u, Paviljoen bij het Schip

Het jongste orkest van Harmonieorkest Vleuten heeft extra instrumenten bij zich, zodat het publiek mee kan doen. O.l.v. dirigent Christiaan van der Weij leert iedereen die dat wil, hoe je mee kunt spelen op één van de boomwhackers, agogo-bells, trommels, enz. In een half uurtje lukt dat zeker al een beetje, kan je nagaan hoe goed het E-orkest al speelt na een jaartje samen oefenen. Kom luisteren én meedoen!

www.harmonieorkestvleuten.nl

Workshop Als een Romein in Leidsche Rijn (4+)

foto Bouw Bandieten

Bouw Bandieten

doorlopend, museumveld

De kleurrijke berg van feestelijk afval is al van veraf te zien. Laat je inspireren door de Bouw Bandieten en tover jezelf om tot een feestelijke Romein. Dirk je op en dos je uit met doppen, pimp jezelf met gekleurd plastic en schitter met een gladiatoren schild. Maak de mooiste outfit om feest te vieren. Ga terug in de tijd en poseer in Romeinse stijl. Laat je vast leggen door je ouders tussen de druiven, wijn en de muziek. Heb je nog mooi plastic afval neem het mee! Want dat komt zeker van pas voor je Romeinenoutfit.

Workshop en installatie Twee Gezichten (4+)

foto Helweg en La Cruz

Helweg en La Cruz

doorlopend, museumveld

Laat je inspireren! Timmer je eigen houten hoofd bij het kunstwerk ‘De Twee gezichten’! Heb jij ook altijd al ogen willen hebben in je achterhoofd? Grijp dan nu je kans! Maak je eigen masker van hout en verander je zelf in een kunstzinnig wezen, met een gezicht van voren en van achteren. Ben je klaar? Maak dan een selfie en een vreugde dansje en ga daarna even heerlijk zitten uitrusten, want het masker is ook als krukje gebruiken! Geen kopzorgen en hoofdbrekens, maar sla de spijker op zijn kop, want de hoofdzaak is; gewoon lol hebben met elkaar.

LaCruzHelweg op Facebook

Minivoorstellingen en installatie Plastorama (4+)

foto Bakkie Bike cinema

Bakkie Bike Cinema

11.00-12.00, 13.00-14.30 en 15.00-15.45, museumveld

Plastorama is een Doe-het-zelf 5D installatie. Het is een show waarin 8 mensen tegelijkertijd hun hoofd in een enorme berg van 4000 plastic zakjes steken. Terwijl buiten de berg langzaam wordt opgepompt door de mensen in de wachtrij, beleeft binnen in de berg het publiek een doe het zelf 5D voorstelling van film en geluid. Met de wind in hun gezicht en de geur van de zilte natte zee, speelt een klein rood plastic zakje op reis de onwaarschijnlijke hoofdrol.

www.bakkiebikecinema.com

Vier een feestje in Saartje’s Feesthoek (4+)

foto Saartje Kinderopvang

Saartje Kinderopvang

doorlopend, museumveld

In Saartje’s Feesthoek is het de hele dag feest;  ’s morgens kun je geschminkt worden of laat een feestvlecht in je haar vlechten, ’s middags kun je een leuke of stoere glittertattoo laten zetten. De hele dag door spelen we de Grabbelton TringQuiz; heb jij als laatste het spelcadeau in je handen? Wie weet win jij dan een cadeautje!

www.saartje.nl

Welkom in de wondere wereld (4+)

KOKO Kinderopvang

doorlopend, museumveld

Kinderen verwonderen zich over alles om zich heen. Van al het moois dat de aarde te bieden heeft, tot de vele verschillende wereldculturen en tradities. Samen vele sporten spelen en ontdekken hoe slim je bent. Beleven, verrassen en je verwonderen! Kom jij je ook bij ons vermaken en laat je uitdagen je beste kant van jezelf te zien! Ook je allerjongste broertje of zusje mag je meenemen, wij hebben een uitdagende Babyhoek!

www.kokokinderopvang.nl

Kroontjes en maskers maken (4+)

Partou

doorlopend, museumveld

Bij de stand van Partou maken kinderen kroontjes en maskers. Ook kunnen ze een stoere Partou tattoo krijgen.

www.partou.nl