4-8 jaar

Festivalplattegrond en blokkenschema vind je op deze pagina.

Voorstellingen en presentaties

Knallen! (6+)

4Beat

4Beat – foto Lucas van Merwijk

De vier Drum Super Heroes van 4Beat laten in deze energieke voorstelling je kennismaken met de superkracht van trommels en ritmes uit de hele wereld. Spetterende drums en percussie uit Afrika, Azië en Latijns Amerika worden gecombineerd met de speciaal voor deze voorstelling geproduceerde sounds van de DJ, zang en dans. Een betere afsluiter kan het festival zich niet wensen!

Bekijk hier een voorproefje.

Meer informatie

Bon dia, Goeiemorgen (4+)

Izaline Calister en Thijs Borsten

Izaline Calister – foto Merlijn Doomernik

Izaline Calister, de koningin van de tumba en Thijs Borsten, de koning van de kinderliedjes brengen een vrolijk makend liedjesprogramma (4+) met een bonte verzameling kinderliedjes uit Curaçao, Aruba en Bonaire.

Meer informatie

Alles leuk en aardig – Try-out (2-7 jaar)

Malou van Sluis

Helaas is deze voorstelling komen te vervallen.

Vervangende voorstellingen

10.30u Coco kan het! (2-5) – Marianne van Houten

11.45 en 13.15u Op muzikale reis met Jeritza Toney

Haal je gratis kaartje voor deze voorstelling bij de Centrale Festivalbalie en wees uiterlijk 15 min voor aanvang weer terug bij de balie. We vertrekken gezamenlijk naar de speelplek. Na aanvang is toegang niet meer mogelijk, ook niet met kaartje. 

Thuis! (2-7 jaar)

Mime Wave

Mime Wave – foto Hans-Boddeke

Met geanimeerde schilderijen en passende muziek word je meegezogen in de wereld van Anastasiia en haar hondje Djonnik. Als door een storm hun huis verdwijnt moeten ze op zoek gaan naar een nieuw huis. Tijdens hun zoektocht door de meest verschillende landschappen, ontmoeten ze allerlei dieren. Zouden ze in één van de huizen van hun dierenvrienden kunnen wonen?

Meer informatie

Haal je gratis kaartje voor deze voorstelling bij de Centrale Festivalbalie en wees uiterlijk 15 min voor aanvang weer terug bij de balie. We vertrekken gezamenlijk naar de speelplek. Na aanvang is toegang niet meer mogelijk, ook niet met kaartje. 

Bliep Bliep (5+)

TG Dender

TG Dender – foto Joep van Aert

Met veel fysieke humor, live tekeningen en live muziek komt een indringend verhaal tot leven over een man en zijn robot.
Een robot die alles voor je doet. Voordat je zelf weet wat je wilt, weet de robot het al. Het kruiswoordraadsel is al ingevuld voor je eraan begonnen bent. Je moeder heeft al een bloemetje voor je er zelf aan dacht. Je schoenen zijn al gestrikt, je haren gekamd, je tanden gepoetst, kamer opgeruimd, was gedaan…..
Tijd om ‘m even uit te zetten, maar waar is de STOPKNOP!

Bekijk het voorproefje

Meer informatie

Speelinstallatie Hamertje Tik (2-7 jaar)

Diederikes Toko

foto Dominique Panhuysen

Je kent het spelletje Hamertje Tik wel nog van vroeger! Met een hamertje tik je ronde vormpjes door de gaatjes of sla je spijkers in kurk. Je hebt fysieke kracht nodig en ontdekt hoe iets in elkaar past.

Hamertje Tik is een pleintje waar jonge kinderen verschillende huisjes ontdekken. Via spannende straatjes beweeg je je van een gek huisje naar een klein schuurtje.En daar kan van alles gebeuren. Je bouwt zelf een muurtje. Of tikt met 10 vingers een brief op een ouderwetse typemachine, stopt ‘m in een envelop en doe het op de post. Met zandlopers zie je hoe de tijd verstrijkt. Welke bonen kun je allemaal fijnmalen? Is er een sleutel kwijt; vind hem dan terug met een magneet. Hamertje Tik is een installatie waar je speelt met tastbaar materiaal, ontdekt hoe de dingen echt in elkaar zitten en het mechaniek ervan werkt. Inspirerend voor zowel de allerkleinsten; (waar zit de opening van een doosje?) tot iets oudere kinderen (hoe ver schijnen zaklampjes?). En voor de ouders… die herkennen vast nog veel.

www.diederikestoko.nl

Kledingrecycletent

Mode atelier Dress and More (Cultuur19) i.s.m. Steede Hoge Woerd/Utrecht Natuurlijk

We gaan een tent bekleden van oude kledingstukken, maar daar hebben we natuurlijk de hulp bij nodig van de bezoekers! De bezoekers kunnen helpen met prints maken op oude items, kunnen pom poms maken voor als decoratie in de tent en kunnen meehelpen achter de naaimachine.

www.cultuur19.nl

Maakplaats Eindeloos Papier (4+)

Bouwbandieten

foto: Bouwbandieten

Kom je bij de Bouwbandieten Eindeloos Papier maken? Scheur je eigen papierpulp en schep het tot een nieuwe creatie. Met spannende grondstoffen kun je jouw papier kleuren. Tevreden over de kleur? Tijd om te experimenteren met geur. Heerlijke geuren van bloemen en kruiden maken je papier helemaal af.

Laat jouw papier bij ons drogen voordat je het mee naar huis neemt.

Maakplaats Fietszadelhoesje maken (7+)

De Vrijstaat

foto De Vrijstaat

Bij De Vrijstaat maak je vandaag je eigen zadelhoesje! Geïnspireerd door jouw eigen buurt bedenk je een ontwerp dat je met stift op een hoesje zet. Uiteraard mag je het eindresultaat meenemen, zodat je na vandaag op je eigen kunstwerk door Leidsche Rijn fietst.

www.devrijstaat.nl

Maakplaats Toekomsttekenen (4+)

Huis van Betekenis

foto Katja Fred

Zie jij de toekomst door een roze bril? Doe mee met de workshop ‘toekomst-tekenen’ met illustratoren van het Huis van Betekenis en ontwerp je eigen toekomstbril.

www.hethuisvanbetekenis.org

Spelen Met Muziek (4-6 jaar)

DUMS

Interactieve muziekles met kinderen.

www.dums.nl

Pop-up ARTs (AL)

Loket-Z

foto Loket-Z

Als de Pop up ARTs opduikt met haar dokterskoffer vol losse onderdelen en een lege lijst, dan zie je al snel het ene kunstwerk na het andere verschijnen. En die maakt zij niet zelf…

​Wanneer deze ARTs je aanspreekt, ben je vóór je het weet kunst aan het maken. Klaar? Dan gaat jouw werk op de foto en het gebruikte materiaal weer terug in de koffer. Hop, op naar de volgende onverwachte kunstenaar. Da’s nog eens duurzame kunst! Wat er voor jou dan overblijft is een goed gevoel èn een mooi plaatje. Kunst als medicijn…

www.loket-z.nl/popuparts

Workshop Dans je blij (AL)

Dansgek Nina

foto Dansgek

Even lekker los gaan op vrolijke muziek. Dit dansmoment is voor alle leeftijden. Iedereen van 2 tot 12 jaar kan komen dansen, zelf de ouders mogen mee doen. Heb je zin om jezelf even los te schudden en te swingen? Doe mee met dit Dansgekke-feest.

www.dansgek.nl

Optreden Harmonieorkest Vleuten (AL)

Harmonieorkest Vleuten E-Orkest

foto Ger Wijtsma

Wist je dat je al heel jong in een orkest kunt spelen? Bij Harmonieorkest Vleuten starten beginnende muzikanten in het E-orkest. Als je pas een paar maanden muziekles hebt gehad, kun je al bij het orkest komen. Je leert hier samen met anderen muziek maken onder leiding van een dirigent en natuurlijk optreden!

Het jeugdorkest met dirigent Christiaan geeft 2 concertjes met bekende liedjes zoals Dance Monkey en Sofia. Speciaal voor het LRF mag het publiek gezellig meedoen, kom dus luisteren en meespelen met HOV-E!

www.harmonieorkestvleuten.nl

Bloemenzaadbommen maken (AL)

Steede Hoge Woerd

Kom langs bij Steede Hoge Woerd van Utrecht Natuurlijk en kneed je mooiste bloemenzaadbommen!

www.steedehogewoerd.nl

Bezichtiging Romeinse Wachttoren (AL)

Museum Hoge Woerd

Neem een kijkje in de Romeinse Wachttoren en speel het Romeinse spel Mola.

www.museumhogewoerd.nl

Festivalmascotte Joek (AL)

Cultuur19

foto Birgit Schuch

Onze eigen festivalvogel Joek loopt weer rond! Durf jij met hem op de foto?