4-8 jaar

Festivalplattegrond en blokkenschema vind je op deze pagina.

 

Voorstellingen en presentaties

 

Op jacht!! (4+)

Tijger Orkest

Het Tijger Orkest – foto Linde Dorenbos

Ga mee met het orkest op jacht naar de allerbeste muziekstijlen! Je hebt ze namelijk in alle soorten en maten. Ze zijn op een storm mee komen waaien van een ander continent en niet zo bekend. Of ze zijn juist superherkenbaar en laten je billen automatisch schudden! Welke stijl past bij jou? We jagen door tot we het vinden!

Meer informatie

 

TADADAAA!!! (4+)

Drumdrumdrum

Drumdrumdrum

Drumdrumdrum

Het feest kan beginnen want daar zijn we weer! Drumdrumdrum speelt ‘TADADAAA!!!’ Een nieuwe wervelende, interactieve show, waarin we met wereldmuziek de positieve, mooie en bijzondere dingen van het leven vieren. Drumdrumdrum gooit muziekstijlen en culturen in de mixer!. En wat heb je dan? TADADAAA… een groots wereldfeest!

Meer informatie

 

Lach niet (4+)

TG Koek en Ui

Foto Hannah Rosalie

Teun en Bo wonen naast elkaar. Ze doen alleen maar dingen die ze niet leuk vinden, want stel je voor dat er iemand moet lachen. Wat zou er dan gebeuren? Zullen Bo en Teun erachter komen? En lukt het jou om de hele voorstelling niet te lachen? Een humoristische voorstelling over geluk, vriendschap en het vinden van plezier.

Meer informatie

 

Just Press Play (4+)

But What About

Foto But What About

Just Press Play is een spannende voorstelling in de vorm van een muziekspeeltuin, begeleid door live muziek van ensemble But What About. Al spelende komen de deelnemers erachter dat elk object een reactie heeft in de muziek. Zo wordt iedereen componist en dirigent!

Bekijk de trailer

Meer informatie

 

Platte dierentuin (4+)

Studio Lijm (Chantal de Wolde)

Foto Chantal de Wolde

In de platte dierentuin van Studio Lijm ga je zelf met hout en spijkers aan de slag om je eigen geluksvogel te timmeren. Neem je ‘m wel mee aan het einde van de dag? Anders wordt het een pechvogel.

chantaldewolde.nl

 

Geluksbrengers (4+)

Robin van Es

Foto Robin van Es

Laten we geluksbrengers maken. Wat is geluk eigenlijk en kun je het delen? Maak een gelukstotem of voorwerp voor iemand anders, niet voor jezelf, aan wie jij wat meer geluk wilt toewensen en met wie jij jouw eigen geluk wilt delen. Hoe ziet het er uit? Waarvan ga je het maken? Waar hang je het op? Misschien aan de muur, zet het in de tuin of geef het weer door. Deel een beetje geluk met iemand die het nodig heeft.

 

Vliegend geluk (4+)

De Bouwbandieten

Foto Bouwbandieten

Wie wens jij geluk? Maak iemand gelukkig en stuur hem een kunstzinnige geluksvogel. Knip, plak, schuif en creëer zo jouw vogel. Met stempels maak je er een echte postkaart van, klaar om te verzenden.

 

Happy stones (4+)

De Vrijstaat

Foto De Vrijstaat

Wat betekent geluk voor jou? Versier een mooie steen die je ergens in Leidsche Rijn achterlaat en zet er iets op waarmee je een ander geluk wilt brengen als die de steen vindt.

www.devrijstaat.nl

 

Vogels, waar? Daar! Kijk je ogen uit(4+)

Utrecht Natuurlijk

Foto Utrecht Natuurlijk

Ontdek de vogels van Steede Hoge Woerd vanuit de spannendste vogelkijkhut in Leidsche Rijn.

www.utrechtnatuurlijk.nl

 

Voorleessessie (AL)

Marley Praat Passie

foto MarleyPraatPassie

Tijdens Marley’s Magisch Voorleesmoment genieten kinderen van mooie verhalen waarin hun eigen geweldige verbeeldingskracht wordt gevoed. In het voorgelezen verhaal vinden ze herkenning of leren ze iets nieuws. Een nieuwe situatie, een nieuwe emotie, nieuwe woorden. De meest bijzondere gesprekken kunnen hieruit voortkomen. Zowel meteen na het voorlezen als ook later thuis.

Meer informatie

 

Maakplaats: Klei-atelier (geluksvogels kleien) (AL)

Het Klei Atelier (Hanna de Mink)

foto Hanna de Mink

Het Klei Atelier is de plek waar iedereen zelf een uniek klei-figuur boetseert. Van een klompje grijze klei, ontstaat een kleurrijk dier, figuur, mens of ding. Bepaal helemaal zelf hoe je het doet. Ontdekken, doen en uitproberen is het motto. Mislukken mag en opnieuw beginnen mag.

Ieder kunstwerk gaat mee naar huis. De mooie rode nostalgische Citroën-bus is de expositie ruimte, waarin de gemaakte kleifiguren tijdelijk kunnen staan. Zo kunt u verder van het festival genieten en later het beeldje mee nemen. Direct meenemen kan ook. Een wastafel met handdoeken zijn voorzien.

Meer informatie

 

Muziekworkshop (AL)

Juan David Garzón

foto Cultuur19

Warm alvast op door met Juan mee te dansen, ga de uitdaging aan met bodypercussie of zing zomers mee met een Caribische zangactiviteit. In deze muzikale happenings is veel ruimte voor expressie en improvisatie.

www.juandavidgarzon.com

 

Even lekker dansen (AL)

Dansgek Nina

foto Dansgek

Even lekker los gaan op vrolijke muziek. Dit dansmoment is voor alle leeftijden. Iedereen van 2 tot 12 jaar kan komen dansen, zelf de ouders mogen mee doen. Heb je zin om jezelf even los te schudden en te swingen? Doe mee met dit Dansgekke-feest.

www.dansgek.nl

 

Tentopia (AL)

In Je Makie i.s.m. Firma Kluit

De Makies aan het werk met karton

foto Birgit Schuch

In de zomervakantie zijn de Makies (zo heten de deelnemers aan In Je Makie, de kunstwerkplaats voor kinderen) vier dagen lang aan de slag gegaan om in kartonnen tenten hun eigen fantasiewereld te bouwen. In elke tent vind je een luisterverhaal. Dit verhaal hebben zij zelf bedacht, geschreven en opgenomen. Tijdens het Leidsche Rijn Festival kunnen bezoekers even helemaal opgaan in de zelfgemaakte werelden.

Meer informatie

 

Optreden Harmonieorkest Vleuten (AL)

Harmonieorkest Vleuten E-Orkest

foto Ger Wijtsma

Wist jij dat je al heel jong in een orkest kunt spelen? Bij Harmonieorkest Vleuten starten beginnende muzikanten in het E-orkest. Als je pas een paar maanden muziekles hebt gehad, kun je al bij het orkest komen. Je leert hier samen met anderen muziek maken onder leiding van een dirigent en treedt ook op, zoals op het Leidsche Rijn festival.

Wat een geluk: jij kunt niet alleen naar onze muziek komen luisteren, maar ook zelf meespelen met het jeugdorkest! We nemen (slagwerk)instrumentjes mee voor het publiek. Je mag ook je eigen instrumenten meenemen. Samen maken we er een prachtig optreden van!

www.harmonieorkestvleuten.nl

 

Bezichtiging Romeinse Wachttoren (AL)

Museum Hoge Woerd

foto Museum Hoge Woerd

Neem een kijkje in de Romeinse Wachttoren, die wordt bewaakt door echte, Romeinse soldaten die het publiek met liefde alles vertellen over hoe het leven er ruim 2000 jaar geleden aan toe ging.

www.museumhogewoerd.nl

 

Festivalmascotte Joek (AL)

Cultuur19

foto Birgit Schuch

Onze eigen festivalvogel Joek loopt weer rond! Durf jij met hem op de foto?