2019

Facebook event Leidsche Rijn Festival 2020

Zondag 8 sept organiseerde Cultuur19 het Leidsche Rijn Festival, cultuurfestival voor kinderen (2-12 jaar) in Castellum Hoge Woerd. Zo’n 5000 bezoekers namen deel aan het programma vol theater, muziek, workshops en genoten van gezelligheid en lekker eten.

Vanwege de 20e verjaardag van het festival vroegen we een jonge bezoekster: “Mogen wij een dag door jouw ogen naar het festival kijken?” Dat mocht. Maak kennis met Cato (6).

Video Picture Bridge – Charlie Feld

Leidsche Rijn Festival in beeld

Op het buitenpodium trad Dear T, op met de voorstelling Het Prinsensprookje, over een prins die de liefde zoekt en uiteindelijk vindt bij zijn eigen beste vriend.

foto Dinger Knoop

De Festivalsafari kan met recht een grote festivalhit genoemd worden. Met een groot formaat golfkar trokken de festivalgangers over het terrein om ’timmerdieren’ en ‘podiumbeesten’ in hun natuurlijk habitat te spotten.

foto Herman Kemperman

En er waren veel jonge podiumdieren te zien. Want Jeugdorkest Leidsche Rijn liet flink van zich horen, het Opstaporkest van De Bazuin De Meern was van de partij, evenals het E-orkest van het Harmonieorkest Vleuten.

Jeugdorkest Leidsche Rijn (foto Dinger Knoop)

Opstaporkest De Bazuin De Meern (foto Dinger Knoop)

In de theaterzaal van Podium Hoge Woerd presenteerden de deelnemers van In Je Makie hun dansperformance.

foto Herman Kemperman

Bij de tent van BASF viel van alles te onderzoeken en te ontdekken. De proefjes met katalysatoren spraken veel wetenschappers-in-de-dop aan.

foto Dinger Knoop

Ook de activiteiten op het Spelenderwijs Peuterspeelplein hadden veel aanloop. Bij het Voelstation van Wunderle en de workshop van Vingerling en De Bruyne was het de hele dag door druk.

Tekenfeest van Vingerling en De Bruyne (foto Dinger Knoop)

Bij de Bouw Bandieten maakten de kinderen van restmaterialen Romeinse outfits en op talloze kinderkamers zullen vanaf deze de krukjes staan van Helweg en La Cruz.

foto Herman Kemperman

Natuurlijk vierde het festival ook het 20-jarig bestaan. De muren van Castellum Hoge Woerd waren voor de gelegenheid versierd met 156 vlaggen, door kinderen gemaakt, wat het geheel nog kleurrijker en feestelijker maakte. Vele vrijwilligers hielpen weer mee in de organisatie. Volgend jaar is er weer een Leidsche Rijn Festival. Abonneer je op de nieuwsbrief van Cultuur19 via www.cultuur19.nl/nieuwsbrief of volg @cultuur19 op social media.

foto Dinger Knoop

Tot volgend jaar!