Mini-Leidsche Rijn Festival maximaal succes

Onder een strakblauwe hemel vond zondag 5 september 2021 voor de 23e keer het Leidsche Rijn Festival plaats. Het festival werd door Cultuur19 georganiseerd in samenwerking met Podium Hoge Woerd en sloot aan bij het Oogstfeest van Steede Hoge Woerd (Utrecht Natuurlijk).

Bekijk de aftermovie van Lester Kamstra

In verband met corona moesten de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen worden zoals het monitoren van de publieksstroom en het programmeren van vooral veel buitenactiviteiten. De doorstroomlocatie Steede Hoge Woerd bood echter genoeg plek aan bezoekers om zonder grote drukte te genieten van alle voorstellingen en workshops.

Cultuur19 bedankt alle bezoekers, vrijwilligers, artiesten, partners, sponsoren, fondsen en gemeente Utrecht, die dit festival mogelijk hebben gemaakt, in het bijzonder alle medewerkers van Steede Hoge Woerd (Utrecht Natuurlijk).

foto Birgit Schuch

In de houtwerkplaats van Helweg en La Cruz werd door jong en oud al snel hard gewerkt aan houten juichfiguurtjes, die beschilderd mee naar huis mochten.

foto Birgit Schuch

Juan Garzón maakte flink parade voor zijn workshop ritme en percussie en kon op veel enthousiaste jonge muzikanten rekenen.

foto Birgit Schuch

Bij het Oogstfeest vond de verse oogst gretig aftrek en naar mate de dag vorderde liepen steeds meer bezoekers met bosjes bloemen uit de Pluktuin over het terrein.

foto Birgit Schuch

Ook de pizzaspeurtocht was een succes, al werd die vaak meermaals onderbroken omdat de pizzaspeurders werden afgeleid door de vele andere activiteiten die ze onderweg tegenkwamen. Een pizzaspeurtocht van drie kwartier werd hierdoor al snel een pizzaspeur-stripteken-boetseer-trommel-en-pluktocht van drie uur.

foto Birgit Schuch

In de buitenkeuken maakten bezoekers met klei en puzzelstukjes een kunstwerk, bij de boomstammetjes werd voorgelezen door KOKO, en in de theaterzaal van Podium Hoge Woerd vonden de voorstellingen plaats van Jasper Smit (kleinkunst voor kinderen) en TG Yalla Yalla (beeldende voorstelling voor 3+).

foto Birgit Schuch

De binnenvoorstellingen raakten halverwege de dag vol, maar gelukkig speelde Achref Adhadhi van TG Yalla Yalla zijn voorstelling Kubus Kubus Kubus nog een keer in de open lucht. Bijzonder was ook de audiotour getiteld Het Uiterst Geheime KinderComplot gemaakt door kinderen van kunstlab In Je Makie van Cultuur19. Deze spannende audiotour is ook na het festival nog te beleven door de QR-codes in de tuin van Steede Hoge Woerd te scannen.

foto Birgit Schuch

Vrijwilligers

foto Birgit Schuch

Veel vrijwilligers hielpen mee om het festival mogelijk te maken, zoals bij het samenstellen van de lunchpakketjes, rondlopen in het Joekpak en het aankleden van het terrein. Alle vrijwilligers werden beloond met het officiële crewshirt van het Leidsche Rijn Festival, gedrukt door de Katoenfabriek. Cultuur19 heeft altijd plek voor nieuwe vrijwilligers. Wil je meer weten over vrijwilligerswerk? Kijk dan onder Vrijwilligers.

Volg Cultuur19

Wie op de hoogte wil blijven van de activiteiten van Cultuur19 kan zich abonneren op de nieuwsbrief via www.cultuur19.nl/nieuwsbrief en Cultuur19 volgen op de social mediakanalen: Facebook, Instagram en Twitter.