Leidsche Rijn Festival 2022 trekt recordaantal bezoekers

Wat een prachtige editie was het! Naar schatting 7000 ouders en kinderen genoten onder een stralend zonnetje van het programma vol voorstellingen, optredens en workshops.

De gratis kaartjes voor het theaterprogramma bij Podium Hoge Woerd waren al voor de middag grotendeels vergeven. Toch bleef er nog genoeg te zien en te beleven. Op het buitenpodium traden Izaline Calister en Thijs Borsten op met kinderliedjes uit Curaçao, Aruba en Bonaire die (met een beetje hulp van de bordjes) uit volle borst werden meegezongen.

foto Frida Verhaagen

Het veld liep eveneens vol voor de voorstelling Bliep Bliep van TG Dender, over een man met zijn overactieve robot.

foto Herman Kemperman

In de verschillende maakplaatsen konden kinderen en ouders zelf een kunstwerk maken, zoals een toekomstbril, een festivaltasje, een zadelhoesje of een kunstwerk van ingrediënten die je in de keuken vindt. Voor de timmerwerkplaats van La Cruz en Helweg moest zelfs halverwege de middag nieuw materiaal ingeslagen worden.

foto Herman Kemperman

De tuin van Steede Hoge Woerd bood een rustig plekje waar de kleinsten konden wegdromen bij een voorleessessie van Gro-up over de mooiste vis van de zee.
Bij DUMS konden kinderen meedoen aan diverse muziekworkshops en op het minipodium Op de Planken trad HOV-E op, het jeugdorkest van Harmonieorkest Vleuten.

De datum van de volgende editie is al geprikt en kan alvast in de agenda genoteerd worden: zondag 27 augustus 2023 (Facebook event)

Meer foto’s zijn te bekijken op de social mediakanalen van Cultuur19.

Foto’s