Tot volgend jaar!

ALLE LEEFTIJDEN:

WC Monster

Lefkop

Elène werkt al jaren als toiletjuffrouw in een superduur warenhuis, maar droomt eigenlijk van verre reizen. Ze verveelt zich, elke dag is hetzelfde. Op een dag is er ineens iets raars aan de hand. Elène’s klanten gaan de WC in, maar lijken er niet meer uit te komen. Ze gaat op onderzoek uit en heeft daar de hulp van de kinderen bij nodig. Zal ze het mysterie ontrafelen?

Expo op de muur

Chantal de Wolde

Chantal heeft een niet aflatende energie om een ruimte om zich heen te bouwen. Een die zeer intuïtief tot stand komt, zonder een vooropgezet plan. Als toeschouwer word je gedompeld in een wereld die bestaat uit overwoekerende wolken, dicht tegen elkaar geplaatste wanden, wankele vloeren van pallets waar je dieren tegenkomt zoals een reusachtig nijlpaard een olifant of een vogel.

Je vindt de expositie op de muur van het castellum. Neem de trap naar boven in een van de torens. Zo geniet je bovendien van het uitzicht op het festival van bovenaf..

Op het festival is ook het eindresultaat te zien van In Je Makie, het zomerkunstprogramma van Cultuur19, waar Chantal de Wolde aan deelnam als een van de begeleidende makers.

Tails

Wolkenruiters

Twee stokstaartjes ontsnapt uit de dierentuin, op zoek naar een nieuwe clan. Nieuwsgierig, speels en hartverwarmend. Dit stokstaartpaartje is nog niet gewend aan de mensenwereld. Gefascineerd proberen ze hun nieuwe thuis te begrijpen. Zoals stokstaartjes gewoon zijn te doen, kijken ze goed voor voor ze je benaderen. Dus heb geduld om in contact te komen met deze prachtige diertjes. Maar vergeet niet…het blijven roofdiertjes.

De Swingende Giraffen op Reis

De Swingende Giraffen

De Swingende Giraffen spelen eigen liedjes over dieren met een Latin Swing en daar blijft niemand bij stil zitten! Deze show neemt je mee op reis over de hele wereld met dieren als het zwijn, zebra, gorilla, flamingo, de kangoeroe, de krokodil en natuurlijk de giraf!

Showman's Fair

Het onbemande festival de Showman's Fair doet voor de tweede keer het Berlijnplein aan. In samenwerking met RAUM, de Vrijstaat en Het Nut staat het Berlijnplein in augustus in het teken van kunst, theater en ontmoeting. Showman's Fair sluit deze activiteiten feestelijk af met een festival bomvol Utrechtse artiesten en een altijd verrassend programma. Negen dagen lang een wervelwind aan korste voorstellingen, durfttheater, muziek en dans. Als klap op de vuurpijl komt De Showman's Fair langs bij het Leidsche Rijn Festival.

De Dierendans

Sophia Maria

Heb je Sophia Maria al gezien op je school of BSO? Ze komt naar het festival en danst met jou de Dierendans!
Sophia danst zelf al haar hele leven lang en geeft al tien jaar lessen en optredens door heel Nederland. Ze maakt veel grapjes, kent de leukste moves en is ervan overtuigd dat iedereen kan dansen. Op het festival zal ze om 11.30 bij het podium staan en je de dans aanleren. Daarna mogen alle dansers zelf op het podium op een spetterend optreden te verzorgen. Zorg dat je dit niet mist!

Leerlingenorkest De Bazuin

Optreden

Het leerlingenorkest speelt verschillende soorten muziek, voor jong en oud. In het orkest zie je allemaal verschillende instrumenten. Een feestje om naar te kijken en te luisteren.

De Grote Reptielenshow

Sterrin Smalbrugge

Tijdens deze interactieve en educatieve show neemt reptielenexpert en ecoloog Sterrin Smalbrugge u mee in de bijzondere wereld van de reptielen. Ondersteund met film- en videomateriaal vertelt zij alles over reptielen, van een kleine hagedis tot een levensechte cobra. Tijdens de show komen bezoekers live oog in oog te staan met minimaal 4-5 fenomenale reptielen zoals de Cobra (verschillende soorten mogelijk), de ratelslang, de tijgerpython, de Madagaskar Boa, de regenboog boa en de Argentijnse reuzenteju.

 

l'Chaim

muziek

De zes blije zigeuners van l’Chaim zetten overal hun muzikale circustent op. Ze spelen gipsy, klezmer en balkan in wel tien talen! De afgelopen jaren toerden ze over de hele wereld, maar nu zijn ze speciaal voor jullie in Leidsche Rijn. Geschikt voor jong en oud!