Bedankt en tot volgend jaar!

8-12 JAAR:

 

Vreemde en Vrije vogels

LaCruz en Helweg

Herinner je je van vorig jaar de grote houten paarden van LaCruz & Helweg nog? Zelf vonden ze het Leidsche Rijn Festival de mooiste dag van het jaar en dus zijn ze er dit jaar weer lekker bij. Deze keer met hun Vreemde en Vrije Vogels. Plof neer, laat je fantasie de vrije loop en samen timmer je eigen vreemde, vrije vogel van hout.

Lekker helder water

BASF i.s.m. Imke's Kinderlab

Wil je weten hoe je schoon drinkwater maakt? Hoe je kleurstoffen laat verdwijnen? Wil je onderzoeken met echte laboratoriumspullen? Kom dan proefjes doen als een echte onderzoeker!

Samen muziek maken

De Bazuin De Meern

Bij Het Schip

In de nabijheid van het schip maken wij graag samen met het publiek muziek! Muziek van nu of toen? We gaan het zien! Wees welkom om mee te doen!

Straks komt er niemand op mijn feestje

Jasper Smit

Op het Buitenpodium

Jasper laat je alle hoeken van je hoofd zien, en bij het tweede nummer kun je gewoon al meezingen. Hij is tot de tanden gewapend met piano, gitaar, tomeloze energie, twintig jaar podiumervaring en een hoofd vol belangrijke liedjes.

Belangrijk? Zekersteweten, want of een liedje nou grappig, verdrietig, meezingbaar of geschikt voor een dansje is, er is altijd een dubbele bodem. Natuurlijk is je grote zus mega-irritant. Maar als je wordt gepest, komt ze wél voor je op. En als het hele huis vol staat met verjaardagsbezoek maar je vindt toch dat niemand op je feestje is gekomen, wie mis je dan?

In Je Makie: De Hardste Rockplaat voor Kinderen Ooit!

Cultuur19 met Sebastiaan Brussee, Chantal de Wolde en Maaike Braaksma

Sebastiaan Brussee maakte De Hardste Rockplaat voor Kinderen Ooit! In augustus gingen deelnemers van In Je Makie in vier dagen samen met hem en Chantal de Wolde (beeldend kunstenaar) en Marieke Braaksma (theatermaakster) aan de slag om een vette rockshow te maken. Tijdens het Leidsche Rijn Festival stelen ze de show!

Karikatuur je Buur van In je Makie!

Cultuur19

Maak je eigen masker en kostuum en breng zo je nieuwe buur tot leven.

Ga samen met Chantal de Wolde en Marieke Braaksma aan de slag om jezelf een nieuw karakter aan te meten. Heb jij een boze buurman of blije buurvrouw in de straat? Of kan jou buurt wel een hele nieuwe doldwaze buur gebruiken? Verzin en maak van hoofd tot tenen je nieuwe buur in de fabriek van Chantal en breng deze tot leven in het theater van Marieke.

SPOOR

Firma Kluit

Voor SPOOR haal je een kaartje bij de Centrale Festivalbalie midden op het terrein. 15 min voor aanvang vertrekken we ook vanaf die plek in een groep naar de voorstelling.

Waar denk je aan?
Nergens aan.
Aan wat je ziet?
Ik weet niet wat ik zie.
Je kijkt dus je ziet iets.
Ja, ik zie wel iets.
Wat dan?
Ik twijfel of wat ik zie, is wat ik zie.

In Spoor ga je individueel op ontdekkingstocht. Een theatrale installatie die je meeneemt op een poëtische reis door de omgeving.

Deze installatie is geschikt voor 10+.

DOENJA Dienstverlening

Ben jij een ijsbreker? Of laat jij liever het ijs door iemand anders breken? De dames van DOENJA lopen rond met ijsbrekers en kijken of er een spontane ontmoetingen plaats kunnen vinden. Of er bij onbekende buren het ijs gebroken kan worden.