Bedankt en tot volgend jaar!

2-4 JAAR (in De Tuin en diverse andere locaties):
 

Papa Gaai ging fietsen

Jeroen Schipper

- let op: Buitenpodium

Een papegaai op een fiets, dat kan toch niet? Ja hoor, in liedjes kan alles! Jeroen Schipper weeft tekst, muziek, dans en fantasie door elkaar tot een liedjesfeest waarbij het publiek volop mee mag klappen, zingen en dansen. Kinderen (en ouders!) worden door Jeroen en zijn maatje Henrik meegenomen op een muzikaal avontuur dat zowel in onderwerpen als in muzikale stijlen de hele wereld over gaat. Fiets je mee?

Leuke liedjes

Jeroen Schipper

Jeroen Schipper is bekend van Daar komt de boegieman, Swingen als een Kangoeroe en Chocokrokodil. Na afloop van zijn optreden 'Papa Gaai ging fietsen' op het hoofdpodium vind je Jeroen Schipper in De Tuin, waar hij leuke liedjes gaat spelen op zijn gitaar.

De Muziekspeeltuin

Tutti Timbri

De Tutti timbri Muziekspeeltuin bestaat uit een groot aantal ongewone klankobjecten waar kinderen vrij mee kunnen spelen. Er wordt getrommeld, gereden met ruiskruiwagens, gespeeld op het buisklokkenorgel enzovoort.

Het Doorgeefbord

Wunderle

Verena van Wunderle: "In Duitsland stonden mijn buren regelmatig met een bord met een stuk zelfgemaakte cake of ander lekkers voor de deur. Soms ook met groente en fruit uit eigen tuin, alles waar je even een overschot van hebt en wat met liefde gemaakt of gekweekt is deel je ook met je buren. Dat vond ik altijd heel leuk en verrassend. Natuurlijk geef je het bord dan met wat lekkers ook weer terug aan de buren.

In Nederland kwam deze traditie voor mij terug door Turkse en Marokkaanse buren. Ook hier gingen de borden heen en weer met heerlijke gerechten. Hoe leuk zou het zijn om een bord te hebben dat niet tussen twee buren heen en weer gaat maar gewoon van de ene buur naar de ander? In de hele woonwijk, bij alle buren?

Kom dit ‘Doorgeefbord’ maken bij Wunderle op het Leidsche Rijn Festival 2018! Kom tekenen en schilderen en maak je buren en buurt blij met een uniek bord dat van niemand is maar door iedereen gevuld en doorgeven wordt!"

www.wunderle.nl

Dreumesconcert

Krulmuziek

Voor Krulmuziek haal je een kaartje bij de Centrale Festivalbalie midden op het terrein. 15 min voor aanvang vertrekken we ook vanaf die plek in een groep naar de voorstelling.

Krulmuziek brengt klassieke muziek concerten voor de allerjongsten. De basis is het strijktrio dat bestaat uit viool, altviool en cello. Muzikanten Hester Verhoeff, Zdenka Prochazkova en Gerda Marijs hebben alle drie hun sporen verdiend in verschillende ensembles, in orkesten en het lesgeven aan jonge kinderen en vinden elkaar in deze prachtige strijkersbezetting.

Multi-muzikant Félice van der Sande, tevens muziek-op-schootspecialist, voegt tijdens de voorstellingen nog veel andere instrumenten toe. Heb je bijvoorbeeld weleens een glissando-fluit gehoord? Of een melodica? En wist je dat fluitmuziek van Bizet prachtige vlinders kan laten vliegen?

VaarWel

Malou van Sluis

Voor VaarWel haal je een kaartje bij de Centrale Festivalbalie midden op het terrein. 15 min voor aanvang vertrekken we ook vanaf die plek in een groep naar de voorstelling.

"Een muzikaal avontuur over een zee van dromen.
Voor iedereen die zich weleens alleen voelt."
 
Een groot, leeg strand. Een oceaan die golft en klotst.
De wind waait de mensenstemmen weg.
Een onverwachte ontmoeting met een zeebeest dat spettert en briest.
We springen samen in het diepe, verruilen het strand voor het blauwe land.
We vieren de vriendschap, al is het maar voor even.
Tot je weer moet gaan.
VaarWel!

VaarWel is een beeldende muziektheatervoorstelling, geïnspireerd op het prentenboek De Kleine Walvis van Benji Davies.
Een fantasierijke voorstelling over verlangens voelen, en missen moeten. Over vrienden vinden en afscheid nemen.

Hazeltje leest voor: Raad eens hoeveel ik van je hou

Theater Terra

De Tipi, achterin De Tuin.

Hazeltje en Grote Haas houden vreselijk veel van elkaar. Maar hoeveel precies, dàt is niet makkelijk te meten! Hazeltje probeert iets héél belangrijks te vertellen aan Grote Haas: ‘Raad eens hoeveel ik van je hou?' Grote Haas fluistert terug: ‘Ik hou van jou helemaal tot aan de maan... en terug!'

Voorleesvoorstelling naar de boeken van Sam McBratney en Anita Jeram.

Stoere Broer

Tessa & Olivier

Op het Buitenpodium

Tess is niet bang. Als je haar laat schrikken, als je jouw tong uitsteekt of aan haar staart trekt, dan doet ze dat gewoon terug. Tess is ontzettend stoer, ontzettend sterk en durft alles!
Tommie is de grote broer van Tess. Tommie is echt veel ouder. Tess houdt van avontuur en vindt samen spelen met haar grote stoere broer het allerleukste wat er is! Maar Tommie en Tess zijn heel verschillend.  Soms vindt Tommie zijn kleine zusje erg vervelend. Want Tommie houdt namelijk niet van buitenspelen, hij leest liever een boek. Je zou denken dat Tommie nog veel stoerder is dan Tess, maar Tommie schrikt altijd van alles en iedereen. Hij is een beetje bang. Dat vindt Tess maar raar. Grote broers moeten toch stoer zijn? En kleine zusjes houden toch van bloemetjes?
Misschien lukt het Tess om haar grote broer stoerder te maken. Als hij tenminste zijn gezicht durft te laten zien. Maar is Tess eigenlijk zelf wel zo stoer? En is zij nooit eens ergens bang voor?